Koulukirjastojen kehityskilpailu

Lukuklaani kutsuu koulut mukaan perustamaan tai kehittämään koulukirjastoaan. Suunnittele unelmiesi lukulinnake ja kerro siitä meille. Parhaat ideat palkitaan! Jaossa on puoli miljoonaa euroa, josta jaetaan muutama jopa 10-20.000 euron pääpalkinto. Kilpailun hakuaika on 1.9.−31.10.2017.

Toimi näin:

  1. 1. Yhdistäkää voimat – kokoa koulusi oppilaista porukka suunnittelemaan unelmien lukulinnaketta.
  2. 2. Valmistele seuraavat asiat ennen lomakkeen täyttämistä:
   1. a. Koulusi perustiedot
   2. b. Suunnitelmat kirjallisesti
   3. c. Mieti mitä toteutus maksaisi (suurin osa palkinnoista 1000-3000€)
   4. d. Halutessasi hakemusta tukeva liite
  3. 3. Täytä ja lähetä lomake Lukuklaanin sivuilla.

Kohderyhmänä ovat erityisesti 3-4. luokat, mutta yhteistyö muiden luokkien kanssa on suotavaa, sillä koulu voi osallistua kilpailuun vain yhdellä hakemuksella. Hakemusta ei valitettavasti pysty tallentamaan ja keskeyttämään, joten kokoa tiedot ja liitemateriaali valmiiksi ennen lomakkeen täyttämistä. Hakulomake on avoinna 1.9.-31.10.2017.

Kilpailun säännöt

Tietosuojaseloste

Vapaaehtoinen liite

Hakemuksen liitteeksi voit tehdä oppilaittesi kanssa enintään minuutin mittaisen videon, jolla esittelette unelmien lukulinnakkeen. Video voi olla fiktiivinen, dokumentaarinen tai jotain siltä väliltä! Video ladataan esimerkiksi Vimeoon tai muualle verkkoon ja sen jälkeen videolinkki kirjoitetaan kaavakkeessa osoitettuun kohtaan. Voit lähettää videolinkin myös salasanalla suojattuna. Huolehdithan lasten huoltajilta luvan käyttää materiaalia hakemuksessa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä PDF-muotoisen teoksen, joka voi sisältää kuvia, piirroksia ja suunnitelmia unelmien koulukirjastosta.

Henkilön kuvaamiseen ja videon tai valokuvan julkaisemiseen tarvitaan kuvassa olevan henkilön lupa. Alaikäisten osalta tarvitaan myös huoltajien lupa. Tarkista ennen videon julkaisemista, että teillä on tarvittavat luvat tekijänoikeuden suojaamien aineistojen käyttöön ja julkaisemiseen. Videon tekemistä koskevan muistilistan löydät täältä ”Elokuvaprojektin muistilista”